Home > Eifel reisinformatie > Vulkaneifel
Eifel reisinformatie

Vulkaneifel

Welkom in de Vulkaaneifel!

De Vulkaaneifel is de populairste vakantiegebieden van Duitsland. Het is centraal gelegen dicht bij het midden van het Eifelgebergte op ongeveer 400 tot 749 meter hoogte. Rond het midden van een lijn tussen de twee steden Koblenz en Trier, vindt u de vulkanische Eifel. Het stadje van Daun en de drie beroemde Dauner Maare (kratermeren) worden beschouwd als het centrum van de vulkanische Eifel. Meer Hinnweise te Vulkaneifel kunt u lezen onder de kaart!

Hier is de kaart van de Eifel / Rijnland. In het westen zie je de grenzen van de landen: Nederland, België en Luxemburg. In het zuiden, het verloop van de Moezel. In het oosten, de loop van de Rijn. De locatie van de vulkanische Eifel is ingelijst in blauw en gemarkeerd met een blauwe plaatsmarkering. De locatie van de vulkanische Eifel regio en de hele regio, kunt u in detail. Gebruik gewoon de zoom (+ of -) en de pijltjestoetsen! Kies de kaart recht boven de verschillende standpunten: Kaart (Map & kaart), satelliet of terrein!

 

 

 

 

Binnen de blauwe rand is de Vulkaneifel. In het Westen ziet u de grenzen met de naburige landen: Luxemburg, België en Nederland. Begrensd in het oosten van de Rijn in de Eifel. In het zuiden van de prachtige rivier de Moezel.


De vennen zijn ook bekend als de "ogen van de Eifel en trekken veel bezoekers en vakantiegangers in hun ban. Ten eerste vanwege de prachtige natuur en ten tweede omdat van de uitstekende recreatieve mogelijkheden. Er zijn enkele meren met uitstekende watersportmogelijkheden en bootverhuur (bijv. Schalkenmehrener Maar, Gemündener of Pulvermaar). Maar er zijn ook heel bekende natuurgebieden. Bovendien de kratermeren trekken veel wandelaars en vissers.
De Vulkaneifel maakt indruk met zijn prachtige natuur. De vele meren en vennen, de groene weiden, schilderachtige valleien en diepe bossen bezoekers aan te trekken. Verschillende grotten, ijs grotten en watervallen, kunt u ook een bezoek hier. In de winter is het vaak een besneeuwd landschap. Niet zelden zijn de vennen en meren bevroren.

De Eifel is een diep inzicht in de prachtige natuur en de flora en fauna van de Eifel. Je moet zeker naar een van de vele dieren-en themaparken in de Vulkaaneifel. Bv. het spel en amusement Daun, of de adelaar en de wolf park in Kasselburg Gerolstein.

Het wandelparadijs Vulkaneifel uitnodigende wandelingen van verschillende lengtes. Sommige gasten gebruik maken van de beroemde "Eifelsteig" het verkennen van de regio. Veel gasten kiezen bv. voor mooie wandelroute "Lieserpad" tussen Daun en Manderscheid, of gebruik een van de talloze andere paden.
Fietsers en mountainbikers hebben gekozen voor de vulkanische Eifel in een bekende vakblad als een van de mooiste en meest gevarieerde fiets-regio's in Duitsland. De Mosel Maare fietspad van Daun naar Bernkastel (een voormalige spoorlijn) is zeer populair en biedt een goede gelegenheid om te leren over de Vulkaan Eifel. De weg terug van de Moezel in de Vulkaaneifel fietsers kunnen concurreren met de fiets de bus. Nieuw is de "Space Cycle" door Daun op Meerfelder Maar. Deze route is ook zeer populair en legde zijn ongeveer 23 km lang traject van de kosmos en de fascinatie van de astronomie.

De nieuw gecreëerde mountainbike natuurlijk in de Vulkaaneifel biedt magnifieke mountainbikers wandelroutes van verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden. Elk september kunt u zich een van de grootste mountainbike race in Duitsland of nemen deel aan dezelfde jezelf. Begin en einde van de beroemde "Volcano Bike" race is in Daun. In de avond is er zelfs een "night race" met groot amusement in het dorp van Daun.

Een ritje op de trein op de toeristische spoorlijn over de vulkanische Eifel is een blijvende ervaring. Hier kunt u genieten van het prachtige landschap vaak zelfs met een stoomtrein rijden.

Zoals de naam al aangeeft, is de vulkanische Eifel landschap sterk beïnvloed door de voorkant van duizenden jaren uitgebarsten vulkanen. Dit resulteerde in de loop van de geschiedenis en de kratermeren en kratermeren. De Eifel vulkanisch landschap is vooral gefascineerd mensen. Veel riviervalleien karakteriseren de regio. Bijzonder opmerkelijk zijn de Lieser, de Kyll of de Üßbachtal. De vulkanische geschiedenis trekt regelmatig bekende wetenschappers hier om het verrichten van wetenschappelijk onderzoek van vulkanische oorsprong en evolutie van de vulkanische Eifel.
Het resultaat was nog vele lessen die u ontvangt als vakantieganger in de verschillende musea (zoals het vulkaan museum in Daun, het Maarmuseum in Manderscheid, of het Volcano House in Strohn) duidelijk uitgelegd en interessant. Bovendien verklaren de vulkaan parcours Strohn, de Geo-route of verschillende geologische excursies veel over de fascinerende herkomst van de vulkanische Eifel. Ook speciale geo-Erlebniswochen aangeboden. Gasten zijn de geologie van de vulkanische Eifel deels grappig, deels wetenschappelijke, maar ook bizar levendig.Als u wilt zelfs fossielen zoeken, in Duitsland zijn er weinig plaatsen die beter geschikt voor dit dan de vulkanische Eifel. Veel bevindingen bewijzen. Bijvoorbeeld, de spectaculaire ontdekking van de ongeveer 50 miljoen jaar oude paard. Dit fossiel gevonden in 1991 in de hoek secties Trockenmaar. Het is in het gebied als een van de meest bekende fossiele vondsten en is Maarmuseum in Manderscheid naast het oudste bijen honing in de wereld te bewonderen.
De kleine steden Daun, Gerolstein, Wittlich, Hillesheim, iep of Manderscheid nodigen u uit voor een bezoek aan hen. Veel winkels en goede restaurants en cafes hier.

Veel kastelen en paleizen, kunt u ontdekken in de Vulkaaneifel. Het is beroemd en mooi sprookjeskasteel Eltz. De Romeinen links in de vulkanische Eifel ook hun sporen achtergelaten. Talloze Romeinse sites zijn hier te bewonderen.
Een compilatie en uitleg van de mooiste en meest interessante bezienswaardigheden en activiteiten in de regio, hebben we op onze website onder de button "vrije tijd" voor je.

Om de planning van recreatieve activiteiten in het Vakantie-regio Eifel, hebben we voor u een aantal links naar attracties en recreatieve faciliteiten in de regio. U vindt deze links zijn ook op de "Sports".

Zeker, zal de vulkanische Eifel ook u onder hun ban. Wij zouden blij u hier te verwelkomen in deze prachtige vakantieregio.

Eifelexperte villa1.de
Zoek & Boek
Type accommodatie
personen:
Aankomstdatum (dd-mm-jjjj):
Vertrekdatum (dd-mm-jjjj):
dicht bij een meer
huisdieren welkom
Sauna
draaikolk
stoomdouche
Wellness in de badkamer
TV
Toegang tot internet
Balkon
Vaatwasser
Open haard
niet-roken